3 fshatra në Tibet ndër më të bukurit në Kinë
2022-11-23 18:38:45

nga VCG

nga VCG

nga VCG

nga VCG

Tre fshatra në Rajonin Autonom të Tibetit të Kinës jugperëndimore u futën në listën e fshatrave më të bukur turistikë në Kinë për vitin 2022, publikuar së fundi nga Ministria e Bujqësisë dhe Çështjeve Rurale, raportoi “Tibet Daily”, përcjell “China Daily”.  

Fshati Tsogo në qarkun Kongpo Gyamda në Nyingchi, fshati Penak në qarkun Doilungdechen dhe fshati Yolshung në qarkun Drachen ishin ndër 255 fshatrat e përfshirë në listë.  

Ndërtimi i një fshati të bukur është mënyra kryesore për të promovuar vlerat ekologjike të prodhimit dhe jetës rurale, për të zgjeruar burimet e të ardhurave për fermerët dhe për të mbështetur një masë të rëndësishme për të nxitur zhvillimin e integruar të industrive parësore, dytësore dhe terciare në zonat rurale.  

Vitet e fundit, Departamenti i Bujqësisë dhe Çështjeve Rurale të Tibetit i ka kushtuar rëndësi të madhe ndërtimit të infrastrukturës.  

Aktualisht, Tibeti ka 30 fshatra të vlerësuara si fshatrat më të bukur turistikë. (Elona)  

nga VCG

nga VCG

nga VCG

nga VCG