Elementet kineze shkëlqejnë në Botërorin e Katarit
2022-11-22 17:36:21


nga VCG

Nga prodhimi, marketingu i markës deri te detajet kulturore, elementet kineze janë të shumtë si brenda dhe jashtë fushës së Kupës së Botës FIFA Katar 2022, raportoi “Shanghai Securities News”, përcjell “China Daily”.

nga VCG

nga VCG

“China Railway Construction Corporation” projektoi dhe ndërtoi një nga stadiumet kryesore të Kupës së Botës të Katarit, “Lusail Stadium”, i cili është më i madhi dhe më i avancuari ndër stadiumet e futbollit profesionistë të ndërtuar nga ndërmarrjet kineze. Përveç kësaj, firma kineze “Unilumin” është ofruesi i ekranit të madh LED për Kupën e Botës.

Impianti fotovoltaik Al-Qasar 800 megavat i projektuar dhe ndërtuar nga “Power Construction Corporation” e Kinës është vënë në punë, duke ofruar energji të gjelbër për Kupën e Botës. “China Energy Engineering Corporation” dhe “China Gezhouba Group” morën pjesë në ndërtimin e rezervuarit super të madh, duke ofruar ujë të pijshëm të pastër për Kupën e Botës.

nga VCG

nga VCG

Automjetet e prodhuara nga Kina ofrojnë shërbim transporti për në vendet e Kupës së Botës. Dy firma të listuara në “A-share” kanë ofruar më shumë se 3000 makina për transportin publik gjatë Kupës së Botës. Gjithashtu, të gjitha 888 automjetet me energji të re që i shërbejnë konkurrencës janë nga kompania kineze “Yutong”, duke zënë 25 për qind të totalit të automjeteve në funksionim të lojës.

nga VCG

nga VCG

Sipas “Yiwu Sports Goods Association”, “Made in Yiwu” ka përfaqësuar gati 70 për qind të pjesës së tregut të mallrave të Kupës së Botës, nga flamujt për deri te stolitë dhe jastëkët.

Jiang Xiaoxiao, drejtor i konsulencës në “CIC”, tha se kompanitë kineze kanë eksploruar me padurim tregun jashtë shtetit. Sipas tij, në mënyrë të veçantë, industria inxhinierike ndërkombëtare e Kinës pa një rritje të shpejtë me një lidhje të gjerë me ekonominë botërore.

Produktet e vogla të prodhuara në Kinë janë të njohura në botë për cilësinë e tyre më të lartë dhe çmimin më të ulët. (Irma)