Kina bën thirrje për negociata për t'i dhënë fund konfliktit në Ukrainë
2022-11-18 16:03:04

Foto: VCG

Kina i bën thirrje komunitetit ndërkombëtar të përpiqet të kërkojë terren të përbashkët, të krijojë mundësi për bashkëpunim dhe të luajë një rol të përgjegjshëm për të ndihmuar në zbutjen e tensioneve në konfliktin Rusi-Ukrainë dhe për të rifilluar negociatat diplomatike sa më shpejt të jetë e mundur, për të zbutur efektet e përhapura të krizës, bëri të ditur Zhang Jun, përfaqësuesi i përhershëm i Kinës në Kombet e Bashkuara, gjatë konferencës së Këshillit të Sigurimit mbi çështjen Rusi-Ukrainë, shkruan “CGTN”.

Konflikti i zgjeruar dhe i ndërlikuar Rusi-Ukrainë po shton më tej presionin mbi situatën aktuale të tensionuar ndërkombëtare dhe po sjell pasiguri në botë, tha Zhang, duke shtuar se komuniteti ndërkombëtar duhet të mbështesë së bashku zgjidhjen paqësore të krizës.

Sipas tij, të gjitha palët e lidhura duhet të punojnë me njëra-tjetrën dhe të kryejnë kontakte të drejtpërdrejta në një datë të hershme për të krijuar kushte për rifillimin e negociatave.

“Kina u kërkon të gjitha palëve të lidhura që t'i përmbahen ligjit ndërkombëtar humanitar dhe të shmangin çdo sulm që synon civilët dhe objektet civile për të parandaluar një krizë humanitare në një shkallë më të madhe. Kina u kërkon të gjitha palëve të ndërtojnë ndjenjën e një komuniteti njerëzor me një të ardhme të përbashkët dhe të mbrojnë paqen, zhvillimin, bashkëpunimin dhe rezultatet e favorshme në vend të ndarjes, konfrontimit dhe ekskluzivitetit”,- tha Zhang. (Fatosi)