India teston një raketë balistike me kapacitet bërthamor
2022-10-23 11:15:40

Testi i Indise (Foto Defencetalk)

Testi i Indise (Foto Defencetalk)

India testoi "Agni Prime", një gjeneratë e re raketash balistike, nga brigjet e shtetit lindor të Odisha, raportuan mediet lokale, citon “Xinhua”.

VCG

VCG

VCG

VCG

"Agni Prime" është një raketë me dy faza me lëndë djegëse të ngurtë me sistem të dyfishtë navigimi dhe drejtimi, me një rreze maksimale prej 2000 kilometrash.

Testi i parë u krye në qershor të vitit të kaluar, ndërsa i dyti në dhjetor. (Irma)