Putin inspekton stërvitjen e forcave të sapomobilizuara
2022-10-22 11:01:41

VCG

VCG

Presidenti rus Vladimir Putin inspektoi trajnimin e personelit që do të marrë pjesë në operacionin ushtarak special në Ukrainë, njoftoi Kremlini përmes një deklarate, përcjell “Xinhua”.

VCG

VCG

Njësitë ushtarake dhe forcat e sapomobilizuara po kryejnë trajnime të përbashkëta luftarake në përgatitje për misione gjatë operacionit special ushtarak, thuhet në deklaratë.

Sipas deklaratës, presidenti Putini pa ushtrimet praktike të të trajnuarve për të mprehur aftësitë e tyre taktike, qitëse, inxhinierike dhe mjekësore në terrenin e trajnimit të Qarkut Ushtarak Perëndimor në rajonin Ryazan.

VCG

VCG

Më 21 shtator, Putin nënshkroi një dekret për një mobilizim të pjesshëm në vend. (Irma)