Ish-sekretari amerikan i Mbrojtjes shqetësohet për përshkallëzimin në dhunë të dallimeve politike në ShBA
2022-09-02 17:42:30

foto: VCG

foto: VCG

Uebsajti amerikan i lajmeve "Axios" raportoi të mërkurën se ish-sekretari amerikan i Mbrojtjes Mark Esper tha në një intervistë që dukuria e ndarjes ekstreme partiake në Shtetet e Bashkuara po dëmton strukturën shoqërore dhe sistemin demokratik të ShBA-së, duke përbërë kërcënimin më të madh për ShBA-në sot. Sipas raportit, në vitet e fundit dallimet politike në Shtetet e Bashkuara janë thelluar dhe trazirat në "Capitol Hill" tregojnë se dallimet politike kanë një prirje për t'u përshkallëzuar në dhunë.(Zhan Dian/Artan)