The Guardian: Vaksinim i pamjaftueshëm i popullatës kundër COVID-19 në SHBA
2022-08-26 10:11:00

Foto:VCG

Vetëm 67 për qind e popullsisë amerikane aktualisht konsiderohet e vaksinuar plotësisht dhe vetëm 32 për qind e popullsisë ka marrë një dozë përforcuese, ka raportuar gazeta britanike The Guardian, citon Xinhua.

Zyrtarët amerikanë të kujdesit shëndetësor kanë theksuar në mënyrë të përsëritur efektivitetin e vaksinave në zbutjen e COVID-19, por hezitimi i vaksinave si rezultat i keqinformimit, kujdesit dhe faktorëve të tjerë vazhdojnë të mbajnë shumë prapa, sipas raportit.

"Nëse ata nuk vaksinohen ose nuk rriten, do të futen në telashe," citohet të ketë thënë Dr. Anthony Fauci, drejtor i Institutit Kombëtar të Alergjisë dhe Sëmundjeve Infektive. Ai shtoi se normat e vaksinave dhe përforcuesve të vendit janë "mjaft dekurajuese".

Sipas raportit, në maj, koordinatori i përgjigjes ndaj COVID-19 në Shtëpinë e Bardhë, Dr. Ashish Jha, parashikoi se Shtetet e Bashkuara mund të përjetojnë një rritje të madhe në dimër me 100 milionë infeksione të reja dhe një numër të konsiderueshëm vdekjesh dhe shtrimi në spital.