Më tepër>>> Fokus

Zhdukja e varfёrisё nё Kinё, sukses i merituar i reformave tё mirёmenduara

Qё nga hapja e Republikёs Popullore tё Kinёs pas fillimit tё reforamve tё vitit 1978 tё iniciuara nga Ten Hsiao Pin (Deng Xiaoping), vendi gjigant aziatik ka ecur drejt njё prosperiteti ekonomik tё paprecedent gjatё dyzet e dy viteve tё fundit

Kina në sfidën e çrrënjosjes e varfërisë

Kina ka përcaktuar vitin 2020 si objektivin e saj për të çrrënjosur varfërinë ekstreme. Vlerësimet e fundit për nivelet e varfërisë, nën kufirin prej 1.9Kina ka përcaktuar vitin 2020 si objektivin e saj për të çrrënjosur varfërinë ekstreme

Kina udhëheq përpjekjet në sfidën globale të klimës

Ndryshimi i klimës përmban brenda vetes gjithshka për të qënë një temë globale, ajo ndikon në jetën e njerëzve, ashpërson krizat ekzistuese, por edhe nxit kriza të reja

Ndihmë në kohë pandemie – Kina solidarizohet!

Në romanin klasik, Murtaja, Albert Camus komenton mosbesimin me të cilin pandemitë janë pritur në histori: "Të gjithë e dinë që murtajat shfaqen herë pas here në botë, megjithatë e kemi të vështirë ta besojmë se një ditë të bukur me qiell blu ajo na bie mbi krye

Ekonomia kineze drejt vitit 2021

Republika Popullore e Kinës tashmë është pjesë e rëndësishme e skenës botërore politike, ekonomike, sociale, juridike, sportive, kulturore, mjedisore, etj, duke bërë një shkëputje shumë të madhe dhe të rëndësishem cilësore me synim bërjen e Kinës një vend të zhvilluar

Historia e një mrekullie ekonomike me kryefjalë çrrënjosjen e varfërisë!

“Kafshatë që s’kapërdihet asht, or vlla, mjerimi…” - Migjeni e ndjente dhe e njihte mirë varfërinë, ai përshkruante dhe e përjetonte. Shqiptarët e kujtojnë, e njohin mirë dhe shumë ende vazhdojnë të mishёrojnë atë kafshatë që s’kapërdihet dot, një shekull pas vargjeve të tij