Kohët e fundit, Richard Wolff, një profesor i njohur amerikan i ekonomisë, tha në një intervistë për "Russia Today" se ringjallja e Kinës është e pandalshme, qoftë nga administrata e Trump-it apo edhe nga ajo Biden-it. Profesori Wolff vuri në dukje se populli amerikan ka përfituar nga marrëdhëniet ekonomike dhe tregtare kino-amerikane në tre dekadat e fundit, por administrata Trump e braktisi këtë model të fitores dhe në vend të kësaj e ka trajtuar Kinën në mënyrë agresive. Ai mendon se: Kjo është më shumë si një lloj inati pasi Kina ia kaloi ShBA-së.