1 gushti është Festa e Ushtrisë në Kinë. Me këtë rast, në sheshin “Tiananmen” të Pekinit u organizua ceremonia e ngritjes së flamurit kombëtar. Garda e nderit dhe banda frymore e Ushtrisë Çlirimtare Popullore të Kinës kryen ceremoninë e ngritjes së flamurit.