Sekretari amerikan i Shtetit Mike Pompeo ka thënë disa herë se “Konoravirusi ka dalë nga Instituti i Virologjisë i Wuhan-it”, por më pas ai hoqi dorë nga kjo thënie pas dyshimeve nga palë të ndryshme. Në fakt, ShBA-ja është një vend me numrin më të lartë të laboratorëve BSL-4 në botë, ndër të cilët laboratori në Fort Detrick të shtetit Maryland merret me pjesën më të madhe të projektit të mbrojtjes biologjike të ShBA-së, ku shpërtheu antraksi. Përveç kësaj, ShBA-ja ka ndërtuar mbi 200 laboratorë biologjikë në të paktën në 25 vende të ndryshme. Vendimi për mosnisjen e Marrëveshjes së Ndalimit të Armëve Biologjike dhe refuzimi për mbikëqyrje ndërkombëtare, çfarë ka fshehur ShBA-ja në laboratorët e saj biologjikë?