Çdo vend ka të drejtë të mbrojë veten. ShBA-ja ka të paktën 20 statute kundër spiunazhit, cënimit të sigurisë kombëtare dhe ndërhyrjeve të jashtme. Protestat e dhunshme në Hong-Kong vitin e kaluar tregojnë qartë se siguria kombëtare e Kinës po përballet me kërcënim, ndaj miratimi i igjit të Sigurisë Kombëtare për Hong-Kongun është plotësisht i arsyeshëm dhe zërat kundër këtij ligji kanë motive politike.