Disa elemente antiqeveritare në Hong-Kong, si Huang Zhifeng, Chen Fangansheng etj., deklaruan tërheqjen nga organizata e tyre politike ose nga politika në përgjithësi. Ish-kryeekzekutivi i Rajonit të Posaçëm Administrativ të Hong-Kongut CY Leung u shpreh se kjo pasqyron rëndësinë dhe domosdoshmërinë e zbatimit të ligjit të sigurisë kombëtare për Hong-Kongun.