Ish-kryeekzekutivi i Rajonit të Posaçëm Administrativ të Hong-Kongut CY Leung (Leung Chun-ying) tha në një intervistë se anulimi nga ShBA-ja i statusit së veçantë tregtar të Hong-Kongut është thjesht një truk i zakonshëm i ShBA-së dhe nuk do të ndikojë në jetën e banorëve të Hong-Kongut. Ai gjithashtu pyeti ata që janë shprehur se ligji i sigurisë kombëtare për Hong-Kongun shkel Deklaratën e Përbashkët Kino-Britanike, se cila pikë e kësaj deklarate është shkelur.