Festa e birrës është eventi më i madh që afron edhe shumë turistë vendas e të huaj.

Që prej vitit 2007 është themeluar si një iniciativë e bashkisë Korçë dhe tradita vijon edhe sot.

Në vitin 2010 është nderuar edhe me çmimin e Turizmit për shkak të influencës që pati për rritje të turizmit në Rajon.

Mbi 100 000 njerëz e vizitojnë festën e birrës në të 5 netët e saj.