Foto nga VCG

Një ekip kërkimor nga qyteti Guangzhou në provincën Guangdong të Kinës Lindore ka zbuluar zinxhirin e plotë të transmetimit të variantit “Delta” përmes një kombinimi të teknologjisë së renditjes epidemiologjike dhe virale të gjenomit.

Ekipi përdori qasjen e ashtuquajtur multi-azimuth për të përshkruar transmetimin, kinetikën virale dhe karakteristikat klinike të variantit “Delta”, që ka shkaktuar shpërthimet në Guangzhou.

Studimi u botua të dielën në “Revistën e mjekësisë klinike”, një degë e “Lancet”.