Parlamentarët kinezë nisën të martën diskutimin mbi projektligjin për mbrojtjen e informacionit personal, për të rregulluar më tej mbledhjen dhe përdorimin e të dhënave personale.

Drafti sugjeron se pëlqimi personal duhet të merret në bazë të njoftimit paraprak për përpunimin e informacionit privat dhe individët duhet të kenë të drejtën të tërheqin pëlqimin e tyre. Dokumenti thekson edhe se kur ndryshohen aspekte të rëndësishme duhet të merret pëlqimi i individëve, shkruan “Xinhua”.

Sipas draftit, asnjë produkt ose shërbim nuk duhet të mohohet për arsye të mosmarrëveshjes personale.

Dokumenti bën të ditur se para se të përdorë informacionin personal, kontrolluesi duhet të informojë personin për aspekte të tilla si identiteti dhe informacioni i kontaktit të kontrolluesit, qëllimet dhe metodat e përdorimit, llojin e të dhënave personale që do të përpunohen dhe periudhën e mbajtjes, të gjitha qartë dhe me gjuhë të qartë dhe të kuptueshme.