Para njëqind vjetëve

Lindi Partia Komuniste e Kinës

Që synon lumturinë e popullit kinez

Dhe rilindjen e kombit kinez

Pas njëqind vjetëve

Nën drejtimin e Partisë Komuniste të Kinës

Populli kinez realizoi objektivin e parë të luftës 100- vjeçare

Dolën nga varfëria 98 milionë e 990 mijë kinezë

U realizua shoqëria relativisht e begatë në Kinë

Ëndrrat e Kinës u bënë realitet njëra pas tjetrës

Kinezët po luftojnë paepur

Për çështjen madhore mijëravjeçare të kombit kinez

Kur plotësohet Hëna në Festën e Mesvjeshtës

Plotësohet edhe ëndrra e Kinës