Kina ka dhënë miratimin e kushtëzuar të tregut për katër vaksina Covid-19 të zhvilluara në vend, deklaroi ministri i Shkencës dhe Teknologjisë Wang Zhigang, citon “Xinhua”.

Kina ka miratuar pesë qasje teknologjike në zhvillimin e vaksinave anti-Covid. Vendi tani ka 17 vaksina të vetëzhvilluara që i nënshtrohen provave klinike, me shtatë që i nënshtrohen provave klinike të fazës 3, tha Wang në një konferencë shtypi të mbajtur në Pekin.

Sipas Wang, Kina gjithashtu ka përfshirë 11 barna dhe metoda të trajtimit të diagnozës dhe planin e saj të trajtimit për Covid-19. (Irma)