Nga VCG

Nga VCG

Më 25 shkurt, presidenti i Kinës Xi Jinping shpalli se lufta kundër varfërisë është fituar plotësisht!

Në mbarë botën, nuk ka asnjë vend që mund të nxjerrë qindra miliona njerëz nga varfëria në një periudhë kaq të shkurtër. Sidomos në tetë vitet e fundit, Kina ka zhdukur varfërinë me një normë mesatare vjetore prej 10 milionë vetash. Shumë të huaj jo vetëm që janë të mahnitur nga shpejtësia e uljes së varfërisë së Kinës, por gjithashtu shpresojnë të zbulojnë misterin "Ai e arriti Kina këtë gjë".

Nga VCG

Nga VCG

Në fjalimin e tij më 25 shkurt, presidenti Xi rishikoi procesin e veçantë të zhdukjes së varfërisë në Kinë. Me "shtatë këmbënguljet", Xi përmblodhi me hollësi përvojën e rëndësishme dhe kuptimin e Kinës për të çrrënjosur varfërinë, dhe i paraqiti botës "kodin" prapa mrekullisë kineze. Midis tyre, këmbëngulja e udhëheqjes së Partisë Komuniste të Kinës, këmbëngulja e ideologjisë së zhvillimit që vendos popullin në qendër dhe këmbëngulja e sistemit socialist kanë marrë vëmendje të veçantë të botës.

Nga VCG

Nga VCG

Që nga viti 2012, Partia Komuniste e Kinës e ka vendosur zbutjen e varfërisë në një vend të veçantë në qeverisje dhe ka paraqitur një sërë politikash si zbutja e shenjestruar e varfërisë. Nga niveli qendror në nivele të ndryshme, Kina ka krijuar një mekanizëm rigoroz të punës dhe ka formuar sistemin e zbutjes së varfërisë të të gjithë shoqërisë, që ofron garanci të fortë të sistemit për arritjen e qëllimit të zhdukjes gjithëpërfshirëse të varfërisë. Gjithçka është për popullin, gjithçka varet nga populli. Për të realizuar ëndrrën e kombit kinez për të dalë nga varfëria, populli kinez ka punuar shumë. Çdo banor kinez është i shkëlqyer. Më shumë se 1800 banorë kinezë dhanë jetën e tyre për zbutjen e varfërisë.

Si vendi më i madh në zhvillim në botë, rezultatet e Kinës në zbutjen e varfërisë pasqyrojnë përparimin e jashtëzakonshëm në mbrojtjen e të drejtave të njeriut dhe gjithashtu kanë promovuar fuqimisht procesin global të zbutjes së varfërisë. Sipas statistikave, përqindja e kontributit të Kinës për çështjen e zhdukjes së varfërisë në botë kaloi 70% dhe ka arritur objektivin e uljes së varfërisë të "Agjendës së OKB-së 2030 për Zhvillim të Vazhdueshëm" 10 vjet përpara afatit të planifikuar.

Në komentin e CMG-së thuhet se në të ardhmen Kina do të lidhë rezultatet e zhdukjes së varfërisë me zhvillimi rural dhe do të punojë drejt qëllimit të begatisë së përbashkët. Kina do të japë energjinë e saj për zhdukjen e varfërisë në botë dhe zhvillimin e njerëzimit. (Çang Çuo)