Foto nga Xinhua

Foto nga Xinhua

Raketa Long March-5B Y2, e cila do të nisë modulin kryesor të stacionit hapësinor të Kinës, u transportua në mënyrë të sigurtë në Zonën e Hapësirës Hapësinore Wenchang në provincën Hainan, njofton “Xinhua”.

Sipas Agjencisë Hapësinore të Drejtuar nga Kina (CMSA), raketa, së bashku me modulin kryesor Tianhe, që është transportuar në Wenchang, do të bashkohen dhe do të testohen në vendin e nisjes.

Për të ndërtuar stacionin hapësinor të Kinës janë planifikuar një total prej 11 misionesh për dy vitet e ardhshme. Ato përfshinë ndërtimin e modulit kryesor që është planifikuar të nisë në gjysmën e parë të këtij viti, sipas Administratës Kombëtare të Hapësirës së Kinës.

CMSA njoftoi se pajisjet në vendin e nisjes së anijes Wenchang janë në gjendje të mirë dhe përgatitjet janë kryer siç është planifikuar. (Fatosi)