Foto nga VCG

Foto nga VCG

Një total prej 4.1 miliardë udhëtime turistike të brendshme do të realizohen në Kinë gjatë këtij viti, 42 për qind më shumë se 2020-ta. Shifrat janë sipas një raporti të lëshuar nga Akademia e Turizmit të Kinës, njofton “Xinhua”.

Sipas raportit, Kina pritet të fitojë 3.3 trilionë juanë (rreth 511 miliardë dollarë) në të ardhura nga turizmi i brendshëm, një rritje prej 48 për qind nga viti në vit.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Mes ndikimit të pandemisë Covid-19, Kina pa afërsisht 2.88 miliardë udhëtime të brendshme turistike në vitin 2020, një rënie prej 52.1 për qind nga viti në vit, sipas Ministrisë së Kulturës dhe Turizmit.

Sidoqoftë, pasioni i njerëzve për udhëtime u kthye çdo tremujor. Gjatë festës së Festivalit të Pranverës Kineze, 11-17 shkurt, industria e turizmit regjistroi shifra pozitive. Numri i turistëve që udhëtojnë nga dhe nga destinacionet kryesore turistike si Guangdong, Henan, Jiangsu, Shanghai, Chongqing dhe Pekin tejkaloi ose pothuajse arriti nivelet e parë gjatë Festivalit të Pranverës 2019.

Në vitin 2020, turistët shprehën nivele më të larta kënaqësie me udhëtimet e tyre pasi më shumë inovacione shkencore, teknologjike dhe kulturore u zbatuan për të përmirësuar cilësinë e shërbimit të atraksioneve turistike, thotë raporti. (Fatosi)