Kina raportoi të martën një rritje të fortë në tregtinë e jashtme në shtator, me eksportet dhe importet, përkatësisht 9.9 për qind dhe 13.2 për qind, krahasuar me një vit më parë, ndërsa kërkesa nga partnerët tregtarë u rekuperua fuqishëm pas heqjes së kufizimeve të koronavirusit.

“Eksportet dhe importet e Kinës kanë studiuar vazhdimisht pritjet e tregut. Tregtia në shtator u përshpejtua nga muaji i mëparshëm”, -tha për “CGTN” Wang Dan, kryekonomist në “Hang Seng Bank China”.

Eksportet në shtator patën një rritje solide prej 9.5 për qind. Fitimet ishin përgjithësisht në përputhje me parashikimin e “Reuters” prej 10 për qind.

Importet e Kinës në shtator u rritën me ritmin më të shpejtë të këtij viti, pas rënies prej 2.1 për qind në gusht, dhe shumë më mirë sesa parashikimi i “Reuters”, për një rritje prej 0.3 për qind.