Kina ka arritur të heqë kontrollin e pandemisë COVID-19, e cila i atribuohej reagimit të shpejtë dhe kulturës së saj, shkruan revista mjeksore "The Lancet", citon “Xinhua”.

Duke krahasuar zhvillimet pandemike në Kinë dhe disa vende perëndimore, një artikull i botuar në revistë të enjten vlerësonte se "një sistem i përqendruar i përgjigjes ndaj epidemisë" ka vendosur në krye Kinën për të trajtuar sëmundjen.

"Shpejtësia e përgjigjes së Kinës ishte faktori thelbësor", tha Gregory Polonia, drejtori i Grupit të Vaksinave të klinikës “Mayo” në Rochester, shteti i Minesotës në SHBA.

Artikulli përshkruan faktorët që nxisin efikasitetin e përgjigjes së Kinës, duke përfshirë aftësinë prodhuese të pajisjeve mbrojtëse personale, ndërtimin efektiv të rrjetit të spitaleve Fangcang, veprime të shëndetit publik, veçanërisht të veshur me maska, koordinim midis sektorëve qeveritarë dhe pajtueshmëri civile me rregulloret.