Zyra Ndërlidhëse e Qeverisë Qendrore në Rajonin e Posaçëm Administrativ të Hong-Kongut shprehu të premten mirëkuptim dhe mbështetje ndaj vendimit të qeverisë rajonale për shtyrjen e zgjedhjeve të Këshillit Legjislativ për shkak të situatës së rëndë të epidemisë COVID-19.

Vendimi ishte një veprim i përgjegjshëm për të mbrojtur jetën dhe shëndetin e banorëve të Hong-Kongut, sipas një deklarate të Zyrës së Ndërlidhjes.

Për shkak të agresivitetit të epidemisë në rajonin e Hong-Kongut, jeta e banorëve dhe shëndeti publik janë në një rrezik të madh, theksoi deklarata.

Në përputhje me opinionin kryesor të publikut, vendimi për shtyrjen e zgjedhjeve përputhet me Kushtetutën, Ligjin Themeltar të rajonit të Hong-Kongut dhe ligjet vendore, thuhet në deklaratë, duke shtuar se kjo përfaqëson përpjekjet e kontrollit të epidemisë bazuar në shkencë dhe mishëron ndjenjën e përgjegjësisë për të mbrojtur jetën dhe shëndetin e banorëve të Hong-Kongut.

Sipas të dhënave, prej shpërthimit të COVID-19, të paktën 68 vende dhe rajone kanë vendosur të shtyjnë zgjedhjet kombëtare ose lokale për shkak të epidemisë, thuhet në deklaratë, duke theksuar se është një konsensus i bashkësisë ndërkombëtare për të respektuar shkencën dhe për të vendosur jetën në vend të parë.

Qeveria qendrore i ka kushtuar vëmendje të madhe shpërthimit të kohëve të fundit COVID-19 në rajonin e Hong-Kongut dhe do të ofrojë të gjithë ndihmën e nevojshme për të mbrojtur plotësisht jetën dhe shëndetin e banorëve të Hong-Kongut, thuhet në deklaratë.

Në deklaratë shprehet gjithashtu besim te kryeshefja ekzekutive dhe qeveria rajonale në udhëheqjen e shoqërisë hongkongase për të mposhtur epideminë sa më parë, me mbështetjen e fortë të qeverisë qendrore dhe ndihmën e madhe nga pjesa kontinentale.