• Osteoporoza sipas mjekësisë kineze

  Kohët e fundit, njerëzit po bëjnë përpjekje për të luftuar kundër sëmundjeve që janë me siptoma të dukshme si ato të zemrës, kancerit, sëmundjeve kronike etj. Por, ka dhe nga ato sëmundje të cilat janë po aq të rrezikshme sa të mësipërmet, por që vijnë pa u ndier...
 • Specialistët kinezë u përgjigjen pyetjeve kyçe rreth COVID-19

  Pas një periudhe 56-ditore të qetë me zero raste të reja koronavirusi, Pekini, kryeqyteti i Kinës, regjistroi raste të reja dhe numrat janë në rritje. Prej së dielës, kryeqyteti ka konfirmuar 36 raste me COVID-19, të gjitha të lidhura me tregun ushqimor Xinfadi......
 • Bima "Lumturia e Malit" që shëron pothuajse gjithçka

  Rigoni është një nga bimët më aromatike me një shije të veçantë dhe një përbërës tipik i kuzhinës mesdhetare. Përveç shijes fantastike, kjo erëz është gjithashtu një burim i shkëlqyer i disa elementeve thelbësore për shëndetin......
 • Hithra, mbretëresha e bimëve mjekësore

  Hithra është përdorur për mijëra vjetë falë aftësive të saj kurative dhe më pas u përhap në të gjithë botën. Ajo përmban kripëra minerale, vitamina dhe substanca kimike që rregullojnë parametrat e organizmit. Hithra është si një rregullator i përgjithshëm i të gjitha gjendrave endokrine (mëlçia, shp...
 • Si të qëndrojmë të shëndetshëm gjatë vetëkarantinimit

  OBSH-ja botoi kohët e fundit një udhëzues të ri për mënyrën se si duhet të ushqehemi shëndetshëm gjatë vetëkarantinimit. Në të theksohen kryesisht informacione të vlefshme në lidhje me ushqimin për të mbajtur të fortë sistemin imunitar. Gjithashtu ka këshilla për një dietë që mbështet shëndet të mir...