>>[Legjenda]
Sui Ren zbuloi zjarrit me fërkimin e drurit 
Abdikimi i Yaos dhe Shunit nga froni mbretëror 
Pesë male të shenjta 
Pangu hapi qiellin dhe Tokën 
Krijimi i njeriut nga Nyva 
Nju-lang dhe Zhi-ny 
Kuafu ndoqi diellin 
Huang Di luftoi kundër Çi Yousë 
Hou Yi qëlloi djejtë 
Vajtja e Çang E-së në Hënë 
Puna e Gunit dhe Da Yusë për sistemimin e ujërave 
Hou Gji dhe kulturat bujqësore 
>>[Tregime alegorike]
Pikturimi i një gjarpri dhe shtimi i këmbëve 
Smeraldi i Bian Hesë 
Këshillat e mjekut Bian Que 
Zou Gji kuptoi se kush ishte më i pashëm 
Një bretkosë në pus 
Dredhia e dhelprës që shfrytëzoi fuqinë e tigrit 
Plaku Ju Gong  lëvizi malet gjetiu 
Murgu taoist i  Laoshanit 
Zoti Dong Guo dhe ujku i Zhongshanit 
Nisja për në jug dhe ecja drejt veriut 
>>[Rreth vendeve turistike]
Gojëdhëna për malin e 5 pllajave 
Rrëfenjë për Liqenin Sihu 
Pallati Yonghe, tempull i fesë Huang i Lamaizmit 
Pagoda e drurit në distriktin Ying të provincës Shansi 
Në pallatin Potala të Llahsës 
Tempulli Shyankong të provincës Shansi 
Oborri i pallateve perandorake në Shen-yang 
Legjenda e ngushticës Sanxia 
Përmendori pa mbishkrim në varrezën Qianling 
Gojëdhëna për malin Lushan 
Gojëdhëna për malin Huangshan 
Prejardhja e pallatit përkujtimor Gjin 

>>[Idioma]
Një anekdotë për moshën e djalërisë 
Mahnit të tjerët me një të kënduar 
Për të qëlluar një fletë plepi 100 hapa larg
Mospëkulja për pesë okë oriz 
Vajtja e Çang E-së në Hënë 
Dongfang Shuo, që kërkon më shumë oriz 
Alarm me anën e tymit, shaka me principata 
Fryerja ndaj Han Sinit 
Dredhia e dhelprës që shfrytëzoi fuqinë e tigrit 
Ndarja e çorbës dhe thërrmimi i turshisë 
Shtrenjtimi i letrës në Luoyang 
Vetërekomandimi i Mao Suit 
Ëndrra për t'u bërë prefekti i Nankes 
Ngjitja e pasqyrës së thyer
Krijimi i një vjershe brenda shtatë hapave 
Përbuzja në fillim dhe respekti në fund 
Këputja i luleve në parkun Qugjang 
Tre veta bëjnë një tigër 
U dëgjuan këngë të Çusë nga të katër anët 
“Vajza fqinje më shikonte fshehurazi matanë murit” 

>>[Tregime mbi zgjuarsinë popullore]
Zhabat tallen me dragonjtë 
Vetëvrasja e tre trimave për dy pjeshkë 
Një tregim për Simen Bao 
Pjesëmarrja e Tian Gjisë në garën e kuajve
Çu Zhe ia mbushi mendjen mbretëreshës së Zhaos 
Marrja e shigjetave nga anijet e kundërshtarit 
Një tregim për Mocin 
Taktika e qytetit të zbrazur
>>[Tregime ushtarake]
Zhou Yafu shtypi rebelimin e 7 principatave
Ndihmë për shtetin Zhao me anën e rrethimit të shtetit Vei 
Operacioni i Jingxingut 
Operacioni i Feishuit 
Operacioni i Çang Pingut 
Pjesëmarrja e Cao Guit në luftë 
Operacioni i Bogjysë 
Kundërsulmi me zjarr tek Shkëmbi i Kuq
Një banket në Hongmen