Histori nga sallat e vetëstudimit me pagesë

2020-01-09 16:59:14 CRI Komenti juaj Printoni

Nënpunësja e financave: Studioj tërë natën, për të bërë përgatitje për shkollimin jashtë vendit

28-vjeçarja Jiujiu punon si nëpunëse financash prej katër vjetësh. Ajo studion në sallën e vetëstudimit për provimin e gjuhës angleze, që të bëjë përgatitje për studimet pasuniversitare jashtë vendit.

Për të shkuar nga shtëpia e Jiujiu-së te salla e vetëstudimit duhet gjysmë ore me makinë. Ajo mbërriti atje në orën nëntë fiks në mëngjes dhe qëndroi deri në orën dhjetë në mbrëmje.

"Megjithëse salla e vetëstudimit është pak larg nga shtëpia, efektiviteti është shumë i ulët në shtëpi. Këtu studimi është më efikas."

Kjo është hera e tretë që Jiujiu përgatitet për provimin e anglishtes. Ajo ka dështuar gjatë dy herëve të para.

Puna në sektorin financiar është me ritëm shumë të shpejtë dhe me presion të madh. "Kur kthehem në shtëpi, jam kaq e lodhur, sa të shembem përdhe. Megjithatë, duhet të shpenzoj dy orë për përgatitje për provim."

Gjatë dy herëve të para, ajo nuk u përqendrua plotësisht në përgatitjet për provimin dhe nuk pati sukses. Kësaj here, ajo ka marr leje nga kompania dhe po bën përgatitje me të gjitha forcat.

"Puna ime e tanishme është tepër intensive dhe truri nuk mund të pushojë aspak tërë ditën," i tha Jiujiu gazetarit. Ajo do të largohet përkohësisht nga mjedisi i punës me presion të madh dhe të studiojë jashtë vendit për një gradë "master".

Presioni kolosal i shkakton vajzës shpesh pagjumësi. Ajo e ndien veten sikur "ka humbur flokë më mënyrë të çmendur".

Gjatë dy vjetëve të kaluar, shumë miq përreth hoqën dorë nga studimi jashtë vendit për shkak të mossuksesit në provim. Por Jiujiu nuk pajtohet me realitetin. "Duhet të këmbëngul, pavarësisht nga procesi i gjatë e i vështirë."

1 2 3 4
Mrekulli
Lajmet Kryesore