Histori nga sallat e vetëstudimit me pagesë

2020-01-09 16:59:14 CRI Komenti juaj Printoni

Për pjesën dërrmuese të të rinjve, vetëstudimi po bëhet gjithnjë e më i largët nga jeta e tyre pas daljes nga shkolla.

Por në tregun e sotëm të punës, ekziston ende nevoja për vetëstudim. Qysh nga fillimi i vitit 2019, sallat e vetëstudimit me pagesë nisën të shfaqen ngadalë në disa qytete kineze. Të marrim për shembull Pekinin. Deri në fund të nëntorit të vjetshëm, kishte të paktën 65 salla vetëstudimi me pagesë.

Në këto salla që funksionojnë në bazë të tregut, përdoruesit mund të blejnë paketa me afate e vlera të ndryshme dhe mund të përdorin një hapësirë me tryeza katrore me çmim prej 2-10 juanë për orë ose 40-80 juanë në ditë. Në këto hapësira katrore, ata mund të studiojnë të qetë, pa ndërhyrje.

Babai 31-vjeçar dëshiron të ndryshojë punën nëpërmjet fitimit të një license profesionale, për të pasur më shumë kohë për të qenë me të birin.

Nëpunësja financiare 28-vjeçare studion këtu tërë natën, për të bërë përgatitje për shkollimin jashtë vendit.

24-vjeçari president i bordit drejtues të një kompanie familjare lufton këtu për provimin e masterit në administrim biznesi, që të vërtetojë potencialin e vet.

Një e re qëndron këtu për të kursyer paratë e hotelit, që të blejë një biletë për të parë idhullin e vet.

......

1 2 3 4
Mrekulli
Lajmet Kryesore