Kryeministri Rama publikon planin me 7 pika për të mbështetur ekonominë

2020-03-20 09:48:08 CRI Komenti juaj Printoni

Qeveria shqiptare ka prezantuar planin për përballimin e situatës nga koronavirusi. Rreth 300 mln euro janë vendosur në dispozicion nga qeveria për përballimin e emergjencës që do të sjellin edhe rishikimin e buxhetit të shtetit. Në total paketa është 2.13% e PBB, pa garancinë sovrane 1.56% e PBB.

Kategoritë që përfitojnë janë: kompanitë e mëdha për pagat e punonjësve, biznesi i vogël dhe shtresat në nevojë. Fond ministrisë së Shëndetësisë, por edhe Mbrojtjes për operacionet humanitare. Rama u tërhoq nga 'taksa' për të pasurit, përgjysmon pagat e ministrave e deputetëve.

(Marrë nga Shqiptarja.com)

Mrekulli
Lajmet Kryesore