Në 9 muaj fluksi i investimeve të huaja në Shqipëri arriti në 810 mln Euro

2020-01-22 10:24:01 CRI Komenti juaj Printoni
Qeveria shqiptare ka ndërmarrë vitet e fundit politika fiskale lehtësuese për të mbështetur biznesin, të cilat shpesh janë parë si instrument për tërheqjen e investimeve të huaja.

Kështu deklaroi ministrja e Financave dhe Ekonomisë, Anila Denaj, në Asamblenë e Përgjithshme të Konfindustria Albania – Shoqata e Industrialistëve italianë në Shqipëri me temë "Investimet e huaja në Shqipëri, prezantimi i Guidës së Biznesit 2020".

"Investimet e huaja në Shqipëri janë një motor i nxitjes dhe zhvillimit të ekonomisë, ndërkohë që investimet italiane mbeten një tregues i konsoliduar. Fluksi i investimeve të huaja në 9-mujorin e vitit 2019 arriti në 810 mln euro", – tha Denaj.

Sa u përket marrëdhënieve ekonomike mes Shqipërisë dhe Italisë, Denaj tha se "ato kanë qenë gjithmonë në nivele shumë të mira, ku për vitin 2019 Italia është pozicionuar si vendi i parë për fluksin dhe stokun e investimeve të huaja direkte, me 32 % të IHD-ve në Shqipëri, sipas të dhënave të 9 mujorit". (ATSH)

Mrekulli
Lajmet Kryesore