Shqipëri, 4 mld lekë nga buxheti dhe BB-ja për mirëmbajtjen e rrugëve në 2020-n

2020-01-08 09:34:37 CRI Komenti juaj Printoni

Për vitin 2020 janë planifikuar 4 miliardë lekë për mirëmbajtjen e rrjetit rrugor kombëtar.

Përmes këtyre investimeve synohet rritja e sigurisë rrugore në të gjitha akset kombëtare me qëllim uljen e numrit të aksidenteve me pasojë humbje jetë njerëzish dhe numri i pikave të zeza me 25%, sipas Strategjisë Kombëtare të Transportit.

Deri në vitin 2022 qeveria parashikon ndërhyrjen në 3483 km rrugë sipas standardeve në të gjithë territorin. (ATSH)

Mrekulli
Lajmet Kryesore