Sondazhi i ShBA-së tregon rritje të vogël ekonomike dhe kosto më të larta nga tarifat

2019-11-29 10:23:46 CRI Komenti juaj Printoni

Sipas një studimi të Rezervës Federale, ekonomia amerikane regjistroi një rritje të lehtë nga tetori deri në mes të nëntorit, ndërsa shitësit me pakicë raportuan kosto më të larta si pasojë e tarifave.

Nga studimi del se aftësia e firmave për të rritur çmimet për të mbuluar kosto më të larta ishte e kufizuar, megjithëse në disa distrikte u pa që ndërmarrjet e prekura nga tarifat ishin më të prirura të kalonin rritje të kostos.

Të dhënat tregojnë se konsumatorët dhe bizneset e ShBA-së paguan një tarifë shtesë prej 38 miliardë dollarësh amerikanë nga shkurti i vitit të kaluar deri në shtator të këtij viti për shkak të mosmarrëveshjeve tregtare ShBA-Kinë. (Zhan Dian/Albana)

Mrekulli
Lajmet Kryesore