Raporti zbulon përpjekjet e Kinës kundër ndryshimit të klimës

2019-11-28 10:17:44 CRI Komenti juaj Printoni

 

Kina publikoi një raport mbi politikat dhe veprimet e saj përballë ndryshimit të klimës.

Ky dokument tregon se lëshimi i dioksidit të karbonit për njësi të PBB-së i Kinës në vitin 2018 ra më shumë se 45% në krahasim me vitin 2005, burimet e energjisë jo-fosile zunë mbi 14% të energjisë së konsumuar.

Kina ka eleminuar mbikapacitetin e mbi 12 milionë tonëve në industrinë e qymyrgurit dhe ka mbyllur 20 milionë kilovat gjeneratorë joefikas dhe me ndotje të lartë. (Xu Guang/Albana)

Mrekulli