Rezerva valutore kineze shtohet në tetor

2019-11-08 11:18:15 CRI Komenti juaj Printoni

Sipas të dhënave zyrtare, deri në fund të tetorit rezerva valutore e Kinës arriti në mbi 3.1 trilionë dollarë amerikanë, me një rritje prej 12.7 miliardë dollarësh në krahasim me fundin e shtatorit.

Administrata Shtetërore e Këmbimit Valutor e Kinës tha se vëllimi i rezervës valutore ndikohet nga shumë faktorë, duke përfshirë kursin e këmbimit dhe ndryshimet në çmimet e pasurive.

Sipas saj, bazat e forta ekonomike dhe vazhdimi i procesit të Reformës e Hapjes do ta ndihmojnë Kinën që të trajtojë rreziqet dhe sigurojnë një themel të fortë që rezerva valutore të mbetet në përgjithësi e qëndrueshme.(Xu Guang)

Mrekulli
Lajmet Kryesore