Kina konfirmon marrjen e të dhënave nga sateliti "Gaofen-7"

2019-11-08 18:32:11 CRI Komenti juaj Printoni

Kina gjurmoi me sukses dhe mori të dhëna nga sateliti i sapolëshuar i vëzhgimit të Tokës "Gaofen-7", sipas Akademisë kineze të Shkencave (CAS).

Stacioni Satelitor Tokësor në Kinë mori 616.6 GB të dhëna me shkallën më të lartë të transmetimit, sipas Institutit të Kërkimit të Informacionit Hapësirë ​​Ajrore, pjesë e CAS.

Sateliti "Gaofen-7" ka teknologji të ndryshme kodimi dhe modulimi, duke përmirësuar në mënyrë efektive efikasitetin e tij të transmetimit të të dhënave satelitore. Stacioni Satelitor Tokësor zhvilloi gjithashtu pajisje të reja për marrjen e të dhënave tokësore për pritje adaptive, plotësisht automatike dhe të besueshme të të dhënave të shumta satelitore.

Lëshuar në 3 nëntor, "Gaofen-7" është sateliti i parë i përdorimit civil të Kinës me transmetim optik dhe tre-dimensional. Ai pritet të luajë një rol të rëndësishëm në anketimin dhe hartën e tokës, ndërtimin urban dhe rural dhe hetimin statistikor.

Mrekulli
Lajmet Kryesore