Kina hap ndaj botës të dhënat satelitore me qartësi të lartë

2019-11-07 11:26:54 CRI Komenti juaj Printoni

Ditët e fundit, Administrata Hapësinore e Kinës vuri në funksionim platformën elektronike "CNSA-GEO" për ndarjen falas të të dhënave satelitore me qartësi prej 16 metrash. Kjo është një masë rëndësishme e marrë nga autoritetet hapësinore të Kinës në kuadër të nismës "Një brez, një rrugë" për nxitjen e zhvillimit të vazhdueshëm të njerëzimit, përballimin e ndryshimit klimatik dhe parandalimin e pakësimin e pasojave të fatkeqësive natyrore.

Mrekulli
Lajmet Kryesore