Tregu i aksioneve-A i Kinës, numër rekord bankash të listuara

2019-11-06 09:50:28 CRI Komenti juaj Printoni

Gazeta "Securities Daily" bëri të ditur se gjashtë banka kanë regjistruar ofertat publike fillestare (IPO) të tyre në tregun e aksioneve-A të Kinës këtë vit, duke shënuar një rekord të ri në tre vjetët e fundit.

11 banka tregtare rurale zënë afro 70 % të aplikuesve, të cilat janë të gjitha banka tregtare vendore.

Analistët u shprehën se bankat tregtare rurale janë zgjeruar dhe janë bërë aktore kryesore në tregun bankar të Kinës.

Sipas të dhënave më të fundit, deri në janar, numri i bankave tregtare rurale në Kinë është rritur në mbi 1 400, 10 herë më shumë se numri i bankave tregtare qytetëse.(Xu Guang)

Mrekulli
Lajmet Kryesore