Athinë: Hapet ekspozita e hieroglifeve kineze

2019-11-04 10:37:34 CRI Komenti juaj Printoni

Një ekspozitë mbi hieroglifet kineze është hapur në kryeqytetin e Greqisë Athinë. Ekspozita tregon historinë e hieroglifeve kineze dhe për kontributin e tyre në qytetërimin e Kinës dhe shkëmbimet mes qytetërimeve.

Veprimtaria ka tërhequr shumë njerëz nga qarqet e ndryshme, të cilët kanë shprehur dashurinë e tyre për kulturën e Kinës. Një prej tyre tha:

"Sot është një rast i mirë për mua për të kuptuar kulturën kineze. Në krahasim me gjuhën time amtare, hieroglifet kineze janë shumë tërheqëse. Për ne, hieroglifet kineze janë si pikturë. Kur fillon i kupton ato, bie në dashuri me to." (Fang Xiaoyu)

Mrekulli
Lajmet Kryesore