Kinë, shitjet me pakicë dhe kateringu rritje 8.5% gjatë pushimeve

2019-10-08 10:46:53 CRI Komenti juaj Printoni

Sipas të dhënave, vëllimi i shitjeve me pakicë dhe kateringu kanë shënuar rritje gjatë festës njëjavore të sivjetshme të Ditës Kombëtare të Kinës.

Sipas të dhënave nga Ministria e Tregtisë, shitjet kanë arritur në mbi 1.5 trilionë juanë (213 miliardë dollarë), me një rritje 8.5 për qind në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar.

Njëkohësisht janë bërë mbi 780 milionë udhëtime turistike brenda Kinës gjatë "Javës së Artë", me një rritje 7.8 për qind në krahasim me vitin e kaluar.

Të ardhurat nga turizmi gjatë pushimeve kanë arritur në 650 miliardë juanë, me një rritje 8.5 për qind.(Li Huailiang)

Mrekulli
Lajmet Kryesore