Kabllo nënujor transatlantik për transmetimin e të dhënave Portugali-Brazil

2019-10-08 10:21:49 CRI Komenti juaj Printoni

Mësohet se do të instalohet një kabllo nënujor transatlantik për të lidhur Portugalinë me Brazilin dhe transmetimi i parë i të dhënave është planifikuar në fund të vitit të ardhshëm.

Infrastruktura vjen me një investim prej 186 milionë dollarësh amerikanë.

Kjo është pjesë e një projekti më të madh të quajtur Ndërtimi i Lidhjes Europiane me Amerikën Latine, i cili bashkon rrjetet shkencore europiane dhe të Amerikës së Jugut.

Mrekulli
Lajmet Kryesore