Kina lëshon në orbitë satelitin e parë për vëzhgimin e poleve

2019-09-12 16:22:57 CRI Komenti juaj Printoni

Kina lëshoi në hapësirë satelitin e saj të parë për vëzhgimin e poleve.

"BNU-1", i njohur gjithashtu si "Ice Pathfinder", u zhvillua dhe u ndërtua nga Zhvillimi i Hapësirës Ajrore "Dongfanghong" në Shenzhen.

Misioni i satelitit është të vëzhgojë dhe monitorojë klimën dhe mjedisin në Antarktik dhe Arktik.

Sateliti pritet të funksionojë deri në dy vjet.

Mrekulli