Sipërmarrësit, besim të madh tek ekonomia kineze

2019-08-19 11:19:57 CRI Komenti juaj Printoni

Treguesi i fundit i Besimit për Zhvillimin e Sipërmarrjeve në Kinë, i sapopublikuar, është më i larti që nga viti 2015.

Kjo rritje ka ardhur kryesisht nga optimizmi i sipërmarrësve për mjedisin shoqëror dhe kulturor të vendit. Një prej tyre, Qiu Baochang, thotë:

"Rritja ekonomike e Kinës po del nga faza më e vështirë. Tani njerëzit janë të guximshëm dhe të gatshëm të investojnë. Do të ketë një rimëkëmbje të rritjes së investimeve private."

Një sondazh tregon se 59 % e sipërmarrësve besojnë se fillimi nga fuksionimi i bordit të aksioneve të inovacionit shkencor do të inkurajojë kompanitë të forcojnë përpjekjet e tyre për krijimin e risive.

79% e tyre janë të mendimit se "Ligji për investimet e huaja" do të rrisë forcën tërheqëse të Kinës për investimet e huaja.

Mrekulli
Lajmet Kryesore