Konsumi i informacionit bëhet motor kyç për rritjen ekonomike të Kinës

2019-06-12 10:44:44 CRI Komenti juaj Printoni

Sipas të dhënave të reja, konsumi i informacionit ishte 430 miliardë dollarë amerikanë nga janari në prill në Kinë, një rritje 18% në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar.

Sektori i shërbimeve të informacionit u rrit 22% në krahasim me të njëjtën periudhë të një viti më parë.

Konsumi i shërbimit të informacionit ka tejkaluar konsumin e produkteve të informacionit, duke zënë 70% të të ardhurave të biznesit të internetit.

Deri tani, rrjeti i fibrave optike operon në të gjitha qytetet e Kinës dhe në 98% të fshatrave. (Çang Çuo/Albana)

Mrekulli