Kina lehtëson aplikimin për lejen e drejtimit të automjetit

2019-05-24 09:49:24 CRI Komenti juaj Printoni

Banorët në pjesën kontinentale të Kinës do të kenë mundësi të aplikojnë për leje drejtimi të automjetit në çdo qytet të pjesës kontinentale. Më përpara aplikimet bëheshin aty ku aplikuesit kishin të regjistruar vendbanimin e përhershëm.

Aplikimet mund të kryen vetëm me kartën e identidentit dhe nuk kërkohen më certifikata të tjera të banimit.

Edhe banorët nga Hong-Kongu, Makaoja dhe Tajvani mund të aplikojnë për këtë shërbim.

Parashikohet se çdo vit mbi 150 milionë veta do të përfitojnë nga rregullat e reja, duke kursyer mbi 3 miliardë dollarë amerikanë kosto udhëtimi.

(Wang Xianya)

Mrekulli
Lajmet Kryesore