Bashkëpunimi në nivelin lokale midis Kinës dhe vendeve të EQL-së kanë rezultete të frytshme në 2018

2019-01-09 19:56:42 CRI Komenti juaj Printoni

Zëdhënësi i Ministrisë së Jashtme Lu Kang tha të mërkurën se bashkëpunimi në nivelin lokal midis Kinës dhe 16 Vendeve të Europës Qendrore dhe Lindore (CEEC) ka patur rezultate të frytshme në 2018.

Zëdhënësi Lu Kang shotoi se viti 2018 shënoi Vitin e Bashkëpunimit Lokal të 16+1(Kina dhe 16 vendet EQL), duke vënë në dukje se bashkëpunimi në nivel lokal përfaqëson një pjesë të rëndësishme të bashkëpunimit 16+1.

Gjatë vitit të kaluar, Kina dhe vendet e EQL-së kanë promovuar në mënyrë aktive shkëmbimet dhe bashkëpunimet lokale dhe kanë mbajtur me sukses Takimin e Katërt të Liderëve Vendorë të Kinës dhe të EQL-së, tha Lu.

Ndërkohë, qeveritë lokale të vendeve 16+1 u marrin pjesë në mënyrë aktive në bashkëpunimin pragmatik në fusha të ndryshme dhe bënë përparime pozitive në fusha të tilla siç ndërtimin e parkut tregtar, ekonominë e tregtinë, shkencën e teknologjinë dhe në shkëmbimet kulturore dhe arsimore dhe njerëzore.

Mrekulli
Lajmet Kryesore