Pekin, mbyllet Dialogu Kinë-ShBA mbi Ligjin dhe të Drejtat e Njeriut

2018-12-07 09:58:11 CRI Komenti juaj Printoni

Dialogu Kinë-ShBA mbi Ligjin dhe të Drejtat e Njeriut përfundoi në Pekin ditët e fundit. Mes përfaqësuesve kinezë në takimin treditor ishte dhe zv.drejtori i Departamentit të Promovimit të Komitetit Qendror të Partisë Komuniste të Kinës, Jiang Jianguo.

Ai sugjeroi se dialogu duhet të luajë një rol unik në promovimin e çështjeve të të drejtave të njeriut dhe zhvillimin e marrëdhënive të dy vendeve me mënyrën e shëndetshme.

Dialogu u mbajt për herë të parë në vitin 2009 dhe përshin organizata joqeveritare nga Kina dhe ShBA-ja. Në dialogun e fundit në Pekin ishin të pranishëm 50 specialistë dhe studiues nga dy vendet. (Fang Xiaoyu)

Mrekulli
Lajmet Kryesore