OPEK-u ul parashikimin e kërkesës globale për naftë

2018-10-12 10:10:17 CRI Komenti juaj Printoni

OPEK-u uli parashikimin e kërkesës globale për naftë vitin e ardhshëm.

Organizata e Vendeve Eksportuese të Naftës vuri në dukje në një raport se rritja e kërkesës globale për naftë pritet të ulet deri në 1.36 milion fuçi në ditë në vitin 2019 nga 1.54 milionë fuçi në ditë që është tani.

OPEK-u tha se ulja e parashikimit erdhi për shkak të ndagalësimit të rritjes ekonomike dhe rritjes së ofertës së naftës shkaktuar nga shtimi i prodhimit të ShBA-së.

(Zhang Yan)

Mrekulli
Lajmet Kryesore