Tregtia e jashtme – eksportet u rriten në nivele dy shifrore

2018-10-08 10:40:47 CRI Komenti juaj Printoni
Bilanci i tregtisë së jashtme, ka shënuar rritje të eksporteve në nivele dy shifrore, importet (makineri dhe pajisje) në nivele 7.8 % dhe importet në tërësi 4 %.

Eksportet janë diversifikuar, duke reflektuar një "sjellje" të shëndetshme për ekonominë e vendit.

Ministria e Finanacve dhe Ekonomisë, shpjegon se, atë që kemi nënvizuar si një nga rrisqet e ekonomisë gamën dhe difersifikimin e ngushtë të eksporteve. Tani, po shohim të nisë si një realitet në zhvillim.

"Jemi akoma në cikël të brishtë, por jemi në drejtimin e duhur. Përsa i përket performacës së të ardhurave kemi një rritje prej 4.2%", citon dikasteri i Financave. (ATSH)

Mrekulli
Lajmet Kryesore