Kinë, eksportet e softuerëve në 2017-n, mbi 37.5 mld USD

2018-06-13 10:57:57 CRI Komenti juaj Printoni

Në një raport për ekonominë dixhitale thuhet se vitin e kaluar, eksportet e softuerëve të Kinës kapën vlerën e mbi 37 miliardë dollarë, 20 miliardë dollarë prej të cilave janë regjistruar nga eksportet në ShBA, Europë dhe Japoni. Shifra tregon një rritje mbi 10 për qind krahasuar me vitin 2016.

Raporti nga Ministria e Tregtisë e Kinës tregon gjithashtu se eksportet e softuerëve regjistruan një rritje të shpejtë prej vitit 2012 dhe janë rritur vazhdimisht.

Raporti thekson se Kinës ende i mungon aftësia novative në zhvillimin e softuerëve bazë dhe të programeve komopjuterike mbështetëse.

Raporti gjithashtu paralajmëroi kompanitë vendase të softuerëve për rritjen e kostove dhe rreziqeve në këtë industri.

Mrekulli
Lajmet Kryesore